For et par dage siden var vi på vores første rigtige udflugt. Med rigtig tænker jeg på sådan en tur, der hverken inkluderede IKEA, Bunnings eller Kmart (og ja, de har IKEA her, hvor vi udover madrasser og køkkenudstyr fik hamstret knækbrød og rugbrødsblanding. Der er bare nogle ting, der er svære at erstatte med toastbrød).

Men det var turen... Vi hoppede på CityCat’en nede ved Bulimba Ferry House cirka 800 meter fra vores hus. Vejen derhen er rimelig hyggelig – den går langs Oxford Street, hvor samtlige af byens butikker, restauranter og kaffebarer ligger. Selve færgeterminalen er et fint lille træhus med tårn og det hele. Meget picturesque.

Så susede vi ellers afsted fra færgestop til færgestop op af Brisbane River, der bugter sig som en slange gennem Brisbanes mange bydele. Forbi de vildeste villaer og skyskrabere, under jernbroer og langs mudrede bredsider. Et øjeblik følte jeg mig en lille smule som Kate Winslet. Bare en lille bitte smule. Ungerne syntes det var rimelig fedt. Og jeg giver dem ret I at det føltes så meget dejligere med vind I håret end at gå rundt og homeshoppe badeforhæng og gulvspande i Kmart.

25 minutter og 7 stop senere stod vi af ved South Bank Parklands, som er et stort område med kunstigt anlagte strande og turkisblåt vand, lige ud til den knap så turkise flod. Det er et offentligt anlæg og helt gratis at benytte. Og vi var da heller ikke de eneste, der havde fået den gode ide til en lørdagsudflugt.

Selvom Brisbane ikke ligger helt ud til den australske kyst med hvide sandstrande og solnedgange, så kunne vi lige få snerten af sand mellem tæerne og turkisblåt vand uden at gøre det til den helt store strandtur. Der var også noget virkelig fedt ved at ligge og bade, mens skyskraberne tårnede sig op over en. Vandlegepladserne var et hit hos ungerne, som var i paradis – særligt Ruth som efter varmedøs og opkast I nogle dage livede op og smilede sit herlige tandløse smil.

Før vi hoppede på færgen hjemad et par timer senere fik vi lige en is. Igen. Vi skal vist lige vænne os til, at hver dag ikke kan være is-dag, bare fordi det er varmt.

... og så et par billeder

Man ved det er tid til en anden type udflugt, når ungerne hjemmevant sætter sig ned og ser fjernsyn i midtergangen i Kmart.

The fun of going to Kmart #notsomuch #homeshopping #brisbane

A photo posted by Sophie Bo Schmidt (@sophybox) on

Færgelejet i Bulimba. Catamaranfærgen op og ned ad floden er en ret populær måde at komme rundt i byen på (hvis vi taler offentlig transport vel og mærke)

Sejlende op ad floden, hvor mudrede og klippeagtige flodbreder afløses af skyskrabere i Centrum

... Kate and Leo

Stranden og vandet ligger lige ud til floden, - og på den anden side af den, tårner Brisbanes snart højeste bygning sig op

Vandlegeplads for små mennesker går aldrig af mode.

Alle fortjener en dag uden homeshopping!

Foruden den kunstige stand var der også lige anlagt en "jungle-walk". Når man pt. arbejder med sin angst for myrer og fluer, kan sådan en sti godt være vildt nok for et lille menneske. Ikk' Arne?

Allersidst status fra huset: Vi har skisme fået et bord og nogle stole fra Gumtree, der svarer til den blå avis. Terrassen er nu officielt taget i brug.

Morgenmad i det lille hjem. Nu med bord #kidsinbrisbane #family #bulimba #breakfast

A photo posted by Sophie Bo Schmidt (@sophybox) on