Det er fredag og Jakob har lige serveret en hjemmebrygget Pale Ale, der er over hans vanlige standard. Ikke at dén er dårlig, men den her er virkelig god.

Ser I, han går til ølbrygningens kunst med en ingeniørs præcision, en pædagogs tålmodighed og en fars kærlighed. Han har bygget tre ølhaner ind i et gammelt køleskab, der står på terrassen, bare lige for at give jer en ide om, hvad jeg taler om. Der er altid frisk fadøl her på matriklen (hvis I skulle komme forbi).

På bryggerdage mangler der ikke udstyr, - faktisk tror jeg der er en ny gadget for hver ny batch.

Jeg tager mig fx altid i at undre mig over at Jakob kigger i kikkert. I virkeligheden kigger han på en dråbe øl igennem noget der ligner en stjernekikkert for at måle sukkerindholdet. Ja, det er en ting. Jeg startede faktisk ud med at være co-brygmester, men manglede tydeligvis både præcision, tålmodighed og kærlighed til gadgets, så nu er jeg er damen, der laver labels. Arne sætter dem på flaske med pensel og mælk.

Ruth er 4!

Vores lille nuttede og buttede baby, der bare var et halvt år da vi flyttede herned er lige blevet 4 år.

I ca. 10 (!) måneder op til hendes fødselsdag inviterede hun alle og enhver med til sin fødselsdag, inklusiv ekspedienten i supermarkedet, alle pædagoger, Frodes venners forældre og alle vi ellers mødte på gaden. Man skulle til gengæld ikke trodse damen meget før hun trak invitationen tilbage med en truende og bossy stemme: "YOU can't come to my birthday!".

Rimelig ærgerligt at hun har nogle lidt uorganiserede forældre på det punkt, så hun har stadig ikke fået sin fest med 267 inviterede. Vi tager stadig tilløb til en (lille) fødselsdag i haven.

Fødselsdagsmorgenmad for Ruth. 4 år. 

Apropos fødselsdage. Hernede er der mange picnicfødselsdage i parken... og så er der en del vilde temafester for ungerne. Nogle holder ninja warrior fest i den lokale børnegymnastiksal, andre i legeland, spa-bad for børn, trampolinland og laserland.  Seneste gimmick min veninde Majeline berettede om, var en unicorn fest, hvor de havde klædt en stakkels pony ud i rainbowfarver, sat et horn i panden for så at give alle de 4-årige det ultimative unicorn ride. Så er barren ligesom sat.

Bluey erstatter Peppa Pig

Når det gælder andre betydelige hverdagsbegivenheder her i familien, kan jeg ikke komme udenom Bluey: Australiens børnefamilier har kastet deres kærlighed på Bluey. Det er en tegneserie lavet i Brisbane - og den foregår i Brisbane. Dejligt mange lokale referencer. Pt. spiller den på ABC - den Australske pendant til DR og er hurtigt blevet det mest populære show for børn under 4 år...måske især deres forældre (her!).

Den portrætterer en række genkendelige pressede situationer man er i som forældre, set fra børnenes perspektiv. 7 minutter per afsnit - og rimelig fine minutter. Her i huset bliver der ikke længere bliver plaget om Peppa Pig, men istedet insisteret på (læs skreget på) Bluey. Så en anbefaling herfra, hvem ved, måske er den på Ramasjang inden man får set sig om.  

Læs mere her: Bluey: how Australia fell in love with a cartoon blue heeler puppy and her family

Rutiner får revival

Efter vi kom hjem fra en virkelig god ferie med min søster og familie for et par uger siden, var ungerne stadig i ferietilstand og havde så svært ved at komme ind i hverdagens rutiner igen. Arne havde en tordensky svævende over hovedet i en uge og nægtede efter sigende at skrive noget som helst i skolen. Der var korte lunter og en hel del konflikter over alt fra at stå op til at hjælpe til derhjemme, smage på maden, gå i seng, lave lektier, gå i skole. Har jeg glemt noget? Sikkert! For det føltes som om at alt var en kamp.

Men okay. Vi er måske selv ude om det, når vi sender vores unger ud på en øde ø med familie og hygge og nul rutiner, for bare at snorkle efter sea turtles, gynge på hjemmelavede gynger og lave nature craft, men altså... jeg tager gerne de her kampe med for det her:  

Det var seriøst paradis.

Men ja, vi har haft nogle uger, hvor vi har skåret det rimelig meget ud i pap, hvad det er vi forventer af dem herhjemme (altså efter vi blev enige om hvad det var), tegnet skemaer over hvem der gør hvad, og været ret insisterende på at følge igennem på de minimums regler og pligter. De skændes stadig (men mindre) om, hvem der tørrer, og hvem der fejer idag. Shit, det er op ad bakke, men her efter to-tre uger i hverdagen, er vi nogenlunde tilbage, hvor vi slap uden alt for meget argumentation om hver en lille bitte ting. Er alle søskende så fokuseret på om de bliver uretfærdig behandlet i forhold til de andre søskende?

Lommepenge får de stadig ikke - men det tror jeg snart vi indfører efter "The barefoot investor" metoden med 1/3 til spending, 1/3 til saving og 1/3 til giving. Det lyder virkelig sympatisk.

AFL

I morgen er det lørdag. Drengene spiller AFL kampe om formiddagen og vi skal ind og se Brisbane's Lions spille mod Geelong på et udsolgt AFL stadium. For at det ikke skal være løgn, glæder jeg mig faktisk til en kold fad og lidt stadiontid med hele familien og det halve af Brisbane.

Det var hyggeligt I læste med!

KH SOPH