Egentlig var det min mening, at det her indlæg skulle handle om mine første dage på arbejdet, men nu er der så allerede gået 7 uger! Tiden går og Sophie holder jo skansen fint.

Hvad er det så egentlig jeg laver

Det ultra super korte svar er: jeg skriver kode! En lidt længere forklaring er: Jeg er Softwarekonsulent og hjælper diverse kunder med at bygge nye systemer, udvide deres eksisterende systemer med ny funktionalitet eller få deres gamle systemer til at virke igen. Og som konsulent hjælper jeg dem selvfølgelig også med at finde ud af, hvad det overhovedet er de har brug for. Alt sammen ret spændende og udfordrende synes jeg.

Jeg arbejder for et australsk softwarekonsulenthus Readify, der har hovedkontor i Melbourne og kontorer i Sydney, Brisbane og Perth. Vi er ca. 220 ansatte i hele Australien og ca 45 i Brisbane, hvoraf de ca 35 er konsulenter/udviklere.

Jeg er ansat som Senior Consultant, og hvad det indebærer kan du ser her. Ja vi har vores stillingsbeskrivelser på Github (et kodedelingsværktøj) og alle kan give kommentarer og bidrage til at forme stillingens indhold. Det synes jeg er super fedt! Generelt er der lagt op til, at man som konsulent har utroligt meget frihed til at løse sine opgaver, men når lokummet brænder har man opbakning fra resten af kavaleriet.

Ja ja Jakob. Det er meget godt og musketeragtigt, men hvad er det så for nogle opgaver du rent faktisk løser?

Jo tak, den første uge var introduktionsforløbet, eller "induction". Her hjalp jeg til på to forskellige projekter, og det er meningen, at man kommer igang med at levere kode fra første dag. Det første projekt var for en startup, der forsøger at gøre det lettere for folk med hjælpere tilknyttet, fx handicappede, at styre planlægning af timer, løn, betaling osv. Det andet var der ikke så meget kode i, - her fulgte jeg mest min kollega Nick med rundt mens han afsluttede projektet. I øvrigt er Nick en helt utrolig flittig open source mand, der har lavet eller bidraget til ret meget af det software jeg selv har brugt de sidste år. Jeg nævner i flæng - Octopus Deploy, Autofac, Serilog, Seq, MEF, .net (jeps, han har også været hos Microsoft et par gange). Så gik sgu næsten hen og blev en anelse starstruck. Heldigvis er han også helt igennem rar og nem at være sammen med. Så to utroligt lærerige dag for mig.

Som udgangspunkt er det intensionen, at vi sidder ude hos kunderne både for at være tilgængelige derude, men selvfølgelig også for at have føling med om der skulle være mere vi kunne hjælpe dem med... Ja ja altid huske at have sælger hatten på.

Kunderne er vidt forskellige, fra offentlige (forvaltninger her i staten Queensland), store og mindre virksomheder og nystartede virksomheder, hvor vi leverer produkter.

Mit første gig

Mit først engagement hos en kunde - eller "gig" som det hedder - var hos et stort ingeniørfirma, der havde brug for hjælp til at release en app til App store. Jeg var ret heldig og fik det klaret i løbet af den første dag, selvom jeg var booket en dag mere. Det gav en hel del "street cred" da jeg kom tilbage på kontoret den samme dag. Ret god måde at komme igang på.

Lige nu er jeg tilbage i samme ingeniørfirma, hvor jeg laver login til nogle af deres systemer, så deres underleverandører også kan have adgang.

I stueetagen af den bygning jeg sidder i er der både en Lamborghinibutik og en butik med luksusbiler, hvor de blandt andet sælger Ferrarier. Ret vildt. Den er her

Catamaranen til arbejde

Når jeg arbejder på vores eget kontor der ligger i centrum (CBD - Central Business District), tager jeg CityCat'en op af floden ca 20 min, super dejlig måde at starte dagen på.

På vej på arbejde... #brisbane #citycat #sailingtowork

A photo posted by Jakob Højgaard (@hgaard) on


Mit nuværende gig ligger "lige" ovre på den anden side af floden, så det er bare en tur på 3 minutter med en mindre færge og så en lille tur med bus (snart skifter jeg bussen ud med cykel). ![](/content/images/2016/03/IMG_2122-1.JPG)

I fredags havde vi et "back2base" arrangement på kontoret hvor alle os konsulenter mødes til diverse workshops og oplæg. Super inspirerende dag som blev afsluttet med rigeligt øl, dejligt :)